Sijoituskulta – Markkinoiden Kultaharkot.

Kultaharkoja on monessa eri koossa. Kun ostat yksityiseltä myyjältä yksityiseen omistukseen, maksat yleensä samanlaisen välityspalkkion kuin keräilyrahoista.

Kultaharkot voivat painaa muutamasta grammasta ylöspäin. 1kg ja 100 oz (~3kg) harkot ovat yleensä hyväksyttyjä ammattilaisten arvometallimarkkinoilla Zurichissa ja New Yorkissa – vaikka markkinoita valvotaan tarkasti, jotta hyvä taso ja yhtenäisyys säilyisi. Samanlaisille markkinoille pääsystä yleensä veloitetaan maksu, koska Lontoo on fyysistesti maailman jalometallimarkkinapaikka.

Lontoon Jalometallimarkkinat.

Lontoon jalometallimarkkinat ovat fyysistä tiskillä käytyä vaihtokauppaa kullasta ja hopeasta. London Bullion Market Association (LBMA) koordinoi jäseniensä toimintaa sekä muiden osallistujien toimia Lontoo Arvometallimarkkinoilla.
Lontoon markkinoilla myydään “London Good Delivery gold bullion bar” -kultaharkkoja. Nämä kultaharkot ovat sellaisia mitä useimmat ihmiset ajattelevat harkkojen olevan.
“London Good Delivery bar of bullion” -harkko painaa 400 troy-naulaa – noin 12,4 kilogrammaa – ja on noin 11 tuumaa pitkä. Siihen on painettu leima päälle, jossa lukee valmistajan nimi, harkon paino sekä analysoitu puhtaus.

Tämä jalometalliharkko on raaka-kultaa ja sitä käsitellään sellaisina niissä holveissa, joihin ne varastoidaan. Ne eivät ole viimeistelty super-sileäksi, jollaisia valeharkkoja voit joskus nähdä kuvissa. Kultaharkko on niin pehmeä, että harkot naarmuuntuvat jatkuvasti ja ovat pyöristyneet reunoilta ja kulmista. Voit myös nähdä pinnasta, että se on painunut hieman siitä kohdasta, josta ne ovat ollet pinottuina päällekkäin.

Siitä huolimatta, London Good Delivery harkko on tärkein jalometalliharkko maailmassa. Loco London (tarkoittaa, että fyysiset kultaharkot vaihtavat omistajaa myyjältä ostajalle Lontoossa) on de-facto-standardi kultaharkkojen kaupassa ympäri maailman.

Kaikki kultaharkot, joita aiotaan myydä Lontoon lokokaupassa (i) täytyy olla ainakin 99,5% puhtaita, (ii) täytyy tulla standardoidussa harkossa, joka painaa n. 400 oz (iii) on pitänyt tarkasti analysoida niin, että hän tarkka kultapitoisuus harkossa tunnetaan (paino ja puhtaus on leimattu harkkoon) (iv) lähes kaikissa tapauksissa niitä otetaan vastaan vain pieneltä osalta hyväksytyistä jalometalliharkko -holveista / -kuriireilta.

London Good Delivery kultaharkko on halvin muoto kullasta ostaa ja omistaa, ja siitä saa parhaan myyntihinnan. Mutta tämän muodon kultaharkkoja on yksityisten hyvin vaikea saada käsiinsä. Syyt siihen ovat (i) että harkot – kun ovat niin suuria – ovat kalliita ja (ii) kultaharkkojen holvit, joissa niitä täytyy säilyttää, eivät käy kauppaa yksityisten kanssa.

Väärennettyjen kultaharkkojen löytämiseen käytetään kinebars- laitetta, joka käyttää erityistä holograafista teknologiaa ja niitä valmistetaan Argor-Heraeus jalostamossa Sveitsissä.

Tyypilliset Kultaharkon Mitat

Kaikki mitat ovat millimetreinä.

Paino Pituus Leveys Syvyys
400 Unssia 200 80 45
1 Kilo               80 40 18
500 Grammaa 65 32 14
250 Grammaa 55 25 10
100 Grammaa 55 31 3
50 Grammaa 45 25 2,3
1 Unssia           42 24 2
20 Grammaa 39 22 1,3
10 Grammaa 31 18 1
5 Grammaa 23 14 0,7
1 Grammaa 15 8 0,4

Mista voin ostaa Kultaharkkoja?

Bullion Vault – www.bullionvault.com. Kultaharkkoja ja -kolikkoja. Valitse holvi New Yorkista, Lontoosta tai Zurichista.

Bullion By Post – www.bullionbypost.co.uk – Osta Kultaharkkoja ja -kolikoita postitse.

The Gold Bullion Company – www.thegoldbullion.co.uk.

Perth Mint – www.perthmintbullion.com – Australian kulta- ja hopeakolikot.

Royal Mint – www.royalmint.com – Lontoossa sijaitseva Kultakolikkojen valmistaja. Osta suoraan kultakolikot rahapajalta.

Ebay – Ebay on nykyään erittäin suosittu foorumi kultakolikkojen ostamiseen ja myymiseen. Varmista, että ostat luotetulta Ebay -myyjältä!

Harrods – Lontoossa tavaratalo Harrodsista tuli vuonna 2012 ensimmäinen tavaratalo maailmassa, josta voit ostaa kultaharkkoja.

-Sijoituskulta – Markkinoiden Kultaharkot.-