Kulta Rahaksi – Ostetaan kultaa / Myy kultaa.

Lista kaikista kultakauppiaista Suomessa. Myy kultaa ja osta kultaa helposti, romukultaa ja Kultaa, 14k, 18k, 24k Kultaa.

Tervetuloa “kultaa rahaksi” -sivuille.
Kullan hinta on räjähtänyt viime vuosina. On olemassa monia syitä arvon nousuun:

1) Talouden kriisi on laittanut sijoittajat sijoittamaan rahansa “turvasatamaan”. Kulta on ollut perinteisesti turvallinen sijoituskohde vaikeina aikoina ja tämä aika ei eroa muista aiemmista.

2) kultakorujen kysyntä on kasvanut varsinkin Kiinassa, Intiassa ja Venäjälle, asiakkaat ovat ostaneet enemmän kultatuotteita.

3) spekulaatio. Kun kullan hinta on noussut vuosien aikana, monet sijoittajat ovat sijoittaneet rahansa kultaan kun toivovat arvon nousevat vieläkin korkeammalle.

Kullan arvon nousu on johtanut siihen, jonka moni henkilö on huomannut, että kultakorujen hinta on noussut, joita kaikilla on laatikoissaan tai lanttikokoelma voi olla paljon arvokkaampi kuin ennen.

Monet kultakauppiaat ovat avanneet kauppansa Suomessa viime vuosien aikana, jotta ihmiset voisivat myydä tai ostaa kultaa helpommin, kun arvon hinta on noussut dramaattisesti.

Tällä sivulla on lueteltu kaikki suuret kulta kauppiaat Suomessa.

Kulta Rahaksi – Suomessa.

Kullan myyminen ja ostaminen Suomessa.

Olemme lisänneet listan kaikista suosituimmista kultamyyjä -yrityksistä Suomessa. Kehoitamme sinua ottamaan yhteyttä useampaan yritykseen, jotta saat parhaan hinnan.

 • Kultapiste. – Kotisivu: www.kultapiste.fi.
 • Arvokulta. – Kotisivu: www.arvokulta.fi
 • Tavex Kulta. – Kotisivu: www.tavex.fi.
 • Kultaporssi – Kotisivu: www.kultaporssi.fi.
 • Kultaruhtinas – Kotisivu: www.kultaruhtinas.fi.
 • Myy Kultasi – Kotisivu: www.myykultasi.fi.
 • Kulta Kolikko – Kotisivu: www.kultakolikko.fi.
 • Verkkokulta – Kotisivu: Verkkokulta.fi.
 • Aurumia Kulta Rahaksi – Kotisivu: www.Aurumia.fi.
 • Ostokulta – Kotisivu: www.Ostokulta.fi.
 • Kultarahaksi – Kotisivu: Kultarahaksi.fi.
 • Pakettkulta: Kotisivu: www.Pakettikulta.fi.
 • Kullanosto – Kotisivu: www.kullanosto.fi.
 • K.A. Rasmussen Kulta – Kotisivu: www.rasmussen.fi.

Kulta sijoituksena.

Kaikista arvometalleista kulta on suosituin sijoituskohteena. Sijoittajat yleisesti ostavat kultaa taloudellisen, poliittisen tai valuuttakriisin “suojaksi” (mukaan lukien sijoitusmarkkinoiden laskut, inflaatio, sota tai sosiaaliset levottomuudet). Kultamarkkinat ovat spekulaation kohteina kuten ovat muutkin markkinat, varsinkin kun käytössä on futuurit ja johdannaiset. “Kultakannan” historia, keskuspankkien kultavarannot ja kullan matala korrelaatio muiden hyödykkeiden hintoihin viittaa siihen, että kulta käyttäytyy enemmän valuutan kuin hyödykkeen lailla.

Valtavaan maanpäälliseen kultamäärään suhteessa vuosittaiseen tuotantoon, kullan arvoon vaikuttaa pääasiassa vaihtelut kysynnässä, eikä tuotannon määrä.

Vuoden 1919 jälkeen yleisin vertailuarvo kullanarvoon on ollut Lontoon kultapörssi (London gold fixing), kahdesti päivittäin tehty puhelinkokous viiden kultamarkkina -kaupan edustajan kesken “Lontoon kultamarkkinoilla”.

Vuoden 2004 lopulla keskuspankit ja viralliset organisaatiot omistivat 19 prosenttia kaikesta maanpäällisestä kullasta, ja niitä pidettiin virallisina kultavarantoina. U.S. Federal Reserve Bank New Yorkissa ja “U.S. Bullion Depository” Fort Knoxissa omistavat molemmat suurimman määrän kultaa, joka on noin 3%.

Perinteisin tapa investoida kultaan, on ostaa kultaharkkoja. Harkot ovat yleensä halvempia keskimäärin verrattuna kultakolikkoihin.

On kaivettu yhteensä 165 000 tonnia kultaa ihmisen historiassa vuoteen 2009 mennessä. Määrä vastaa 20,4m x 20,4m kokoista kuutiota.

Kullan Hinta.

Kuten muutkin jalometallit, kulta mitataan Troy painossa ja grammoissa. Kun se on sekoitettu toisen metallin kanssa, käytetään karaattia mittamaan kullan puhtautta, jossa 24 karaattia on puhdas kulta (99,9%) ja pienempi arvo on aina suhteellisesti pienempi määrältään puhtaudessa.

Kullan ostaminen ja kullan myyminen.

Jos haluat myydä tai ostaa kultaa, kannattaa vaihtoehtoja vertailla. Hinta riippuu kullan puhtaudesta.

Kullan karaattijärjestelmässä 24 karaattia tarkoittaa puhdasta kultaa (99,9%). Puolet kultaa sisältävä on 12 karaattia ja 3/4 osaa kultaa sisältävä on 18 karaattia.

Jalokivikaupassa käytetään yleensä “hallmark” järjestelmää. Hallmark 925 tarkoittaa, että tuote on 92,5 prosenttia kultaa ja 7,5 prosenttia jotain muuta metallia.

Voit nähdä kullan hinnan tänään sivuilta New York Commodity Exchange (NYMEX), täällä (24 karaattia): Kullan Hinta.